Rodinkáva

Káva Rodinkáva

Bohaté telo s kyslosťou, ktorá je pomerne utlmená. Zmes arabiky (50%) a robusty (50%). Sopečný temperament vyhladený vôňou pudingového koláča. Vynikajúci na filter. Praženie: na espresso (CITY+ FULLCITY vyvážená chuť acidity a horkosti) Použitie: espresso Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno Naša skúsenosť: Zmes Hamlet je chuťovo veľmi výrazná a zaujímavá káva v prekvapkávaných automatoch aj pri zaliati na spôsob Tureckej kávy.

Cena od 6,00 €

Rodinkáva Plus (100% arabica od jedného farmára)

Krajina: Nicaragua RodinKáva Plus je vždy od konkrétneho farmára u ktorého poznáme jeho príbeh a vieme, že prácou na svojej farme živí svoju rodinu a dáva prácu ostatným rodinám vo svojom okolí. Podporujeme tých farmárov, ktorí pomáhajú núdznym rodinám vo svojom okolí. Kávu nemôžme nakupovať len od jedného konkrétneho farmára, nakoľko po vypredaní vyprodukovanej kávy je potrebné počkať na ďalší zber a preto kávy striedame podľa dostupnosti. Káva zároveň patrí medzi to najlepšie, čo sa v danej krajine vypestuje. Pôvod: Nikaragua je káva s pôvodom, pochádza fariem v oblasti Nueva Segovia, počas roka striedame kávovníkové zrno od 3 farmárov, zrno je väčších rozmerov, odrody Pacamara a Marangogype Praženie: na espresso (CITY+ FULLCITY vyvážená chuť acidity a horkosti) Použitie: espresso Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno Naša skúsenosť: Pestré spektrum stredných chutí, vyvážená ovocnosť a horkosť, korenistá, patrí medzi to najlepšie z kávového sveta, hneď sme si ju všetci obľubili. Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Nikaragua si vyžaduje stredne hrubé mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 6-7, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia.

Cena od 8,00 €