Bohaté telo s kyslosťou, ktorá je pomerne utlmená. Zmes arabiky (50%) a robusty (50%). Sopečný temperament vyhladený vôňou pudingového koláča. Vynikajúca silná káva na znamenité espresso.
Pôvod: RodinKáva, teda zmes Hamlet je zmes 6 až 7 káv s pôvodom, 50% arabika a 50% robusta. Pôvod hlavnej zložky: Brazília. Každá zmes Zlaté Zrnko je výsledným súzvukom chutí káv z ktorých je zložená a je namiešaná podľa chutí ľudí. Zmesi Zlaté Zrnko miešajú talianskí odborníci v laboratóriách priamo v prístave. Miešajú sa z rôznych zdrojov tak, aby každý mesiac, každý rok mali rovnakú výslednú chuť.
Praženie: stupeň 5 (1 – svetlé, 2 svetlé/stredné, 3 – stredné, 4 – stredné, 5 – stredné/tmavé, 6 – tmavé), krivka praženia na espresso
Použitie: espresso
Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno
Naša skúsenosť: RodinKáva, teda zmes Hamlet je chuťovo veľmi výrazná a zaujímavá káva v espresse, aj v domácich espresso automatoch.
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Hamlet si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ○○○
Vyváženosť: ●○○
Horkosť: ●●●
Aróma: ●●○
Intenzita: ●●●
Dochuť: ●●●
Kofeín: ●●●