RodinKáva Plus je vždy od konkrétneho farmára u ktorého poznáme jeho príbeh a vieme, že prácou na svojej farme živí svoju rodinu a dáva prácu ostatným rodinám vo svojom okolí. Podporujeme tých farmárov, ktorí pomáhajú núdznym rodinám vo svojom okolí. Kávu nemôžme nakupovať len od jedného konkrétneho farmára, nakoľko po vypredaní vyprodukovanej kávy je potrebné počkať na ďalší zber a preto kávy striedame podľa dostupnosti. Káva zároveň patrí medzi to najlepšie, čo sa v danej krajine vypestuje.
Pôvod: Nikaragua je káva s pôvodom, pochádza fariem v oblasti Nueva Segovia, počas roka striedame kávovníkové zrno od 3 farmárov, zrno je väčších rozmerov, odrody Pacamara a Marangogype
Praženie: stupeň 4 (1 – svetlé, 2 svetlé/stredné, 3 – stredné, 4 – stredné, 5 – stredné/tmavé, 6 – tmavé), krivka praženia na espresso
Použitie: espresso
Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno
Naša skúsenosť: Pestré spektrum stredných chutí, vyvážená ovocnosť a horkosť, korenistá, patrí medzi to najlepšie z kávového sveta, hneď sme si ju všetci obľubili.
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Nikaragua si vyžaduje stredne hrubé mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 6-7, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ●○○
Vyváženosť: ●●○
Horkosť: ●○○
Aróma: ●●○
Intenzita: ●●○
Dochuť: ●●○
Kofeín: ●●○